Usluge poliklinike grlica

Izbeljivanje zuba

Šta je izbeljivanje zuba?
Izbeljivanje zuba je postupak kojim se od tamnijih dolazi do svetlijih nijansi zuba. Efekat beljenja je individualan i zavisi od boje vaših zuba, navika, metode izbeljivanja i mnogih drugih faktora.Sam postupak izbeljivanja se vrši u potpuno zdravim i saniranim ustima. Pre izbeljivanja neophodan je pregled stomatologa koji utvrdjuje trenutno stanje i preporučuje odgovarajuću metodu.

Koje su metode izbeljivanja zuba?
Razlikujemo profesionalno- ordinacijsko i kućno beljenje zuba uz nadzor stomatologa.
Ordinacijsko izbeljivanje se sprovodi u samoj ordinaciji,obicno u jednoj poseti u trajanju oko 2 sata primenom visoko koncentrovanih gelova (karbamid peroksid ili vodonik peroksid) uz obaveznu zaštitu okoline zuba tj. desni. Neki proizvodi koji se primenjuju za izbeljivanje zahtevaju lampe (lasere) koji su neophodni za aktivaciju samog procesa izbeljivanja.
Kućno beljenje zuba obavlja se primenom preparata nižih koncentracijama i sam postupak traje duže. Stomatolog u ordinaciji uzima otisak vaših zuba i na osnovu njih izrađuje individualne trejeve ili splintove u koje postavljate gel. Instrukcije o načinu upotrebe splinta, količini gela koju stavljate, vremenu nošenja u toku dana i dužini nošenja splinta dobijate u ordinaciji. U toku trajanja samog procesa neophodni su periodični kontrolni pregledi.

Da li je bezbedno izbeljivanje zuba?
DA, pod uslovom da je kontrolisano i odmereno.

Izbeljivanje1 Izbeljivanje2

Izbeljivanje3 Izbeljivanje4

kako do nas?

radno vreme

Ponedeljak 09:00h - 21:00h
Utorak 09:00h - 21:00h
Sreda 09:00h - 21:00h
Četvrtak 09:00h - 21:00h
Petak 09:00h - 21:00h
Subota 09:00h - 21:00h
Nedelja Zatvoreno